joi, 23 februarie 2012

Grădina de Legume - Un curs natural

Clubul Poiana cu Permacultură sprijină astfel de iniţiative, pentru că astfel ne îmbogăţim toţi cu cât mai multe cunoştinţe, idei şi soluţii, fiindu-ne astfel mult mai uşor să lansăm fel şi fel de proiecte, în grădinărit, permacultură sau alte activităţi asociate. Plus de asta, astfel de evenimente aduc oamenii mai aproape, facilitează crearea unor noi conexiuni şi relaţii între oameni care au preocupări şi idealuri  asemănătoare.
Acest eveniment, cu precădere, merită şi mai multă atenţie pentru că printre organizatori se numără doi  prieteni de-ai Clubului Poiana cu Permacultură. Sorin este chiar unul dintre băieţii care au participat la "trasarea conturului" Poienii cu Permacultură, acţiune despre care am vorbit pe larg în articolul Când visele capătă contur, articolul cu cele mai multe vizualizări de aici de pe blog. Sorin s-a  ocupat atunci de măceşe şi a făcut treabă foarte bună. Şi cum să nu facă? A urmat cursul de permacultură de la Malin. Iar acum lucrează la proiectul pentru diploma de Designer de Permacultura. Pe lista sa de proiecte se află şi construirea unei case din baloţi de paie.
Florin este unul din iniţiatorii site-ului http://www.permacultura.ro/ precum şi a asociaţiei de permacultură din România. Şi el a urmat cursul de la Malin şi este student la agronomie. Este unul din pionierii permaculturii în România, mereu în căutare de lucruri noi, conectat permanent la fluxul de informaţii relevante din domeniu, un om cu multe iniţiative practice.
Pe Mihail Kossev nu îl cunosc dar puteti afla mai multe despre el de aici: http://mihailkossev.weebly.com/. Este din Plovdiv, Bulgaria, a studiat la  New York University ,  Are PDC (diploma de design de permacultura) si Atestare Profesionala in Horticultura. Este în mod sigur un profesionist şi poate să ne înveţe multe lucruri.
Acestea fiind zise, vă invit cu toată încrederea să participaţi la acest curs. Iata mai jos afişul şi textul oficial transmise de iniţiatorii cursului:Vino sa inveti cum sa faci, cu un minimum de intretinere, o gradina productiva, prin imitarea modelelor gasite in natura. O gradina din care sa obtii o recolta sanatoasa , abundenta in nutrienti. Vino sa vezi cum sa produci hrana ecologica, sa mentii ecosistemul in care traiesti, sa conservi si sa utilizezi apa de ploaie, integrandu-te armonios in mediu, modeland formele si modul de relationare din microclimatul in care traim.
CE FACEM: 
Pe durata a doua zile vorbim despre natura si descoperim cum functioneaza.
Invatam tehnici si metode , unele antice, altele moderne, care ne ajuta sa cream gradina pe care ne-am dorit-o intotdeauna.
Demonstram, practic, modul in care poate fi obtinuta o recolta bogata cu o investitie in resurse (de timp, munca, bani) mult redusa.
CE OBTINETI: 
Puteti de acum sa obtineti o recolta cum nici nu ati visat, dintr-o gradina in care cele mai grele munci vor fi plantatul si recoltatul, plus plivirea ocazionala a buruienilor, o gradina in care nu o sa mai sapati in fiecare an, care nu cade prada daunatorilor si care necesita cel mult 10% din apa folosita pana acum la irigat.
CU CINE: 
- Sorin Rogoveanu - L’Universite Populaire de Permaculture - Certificat De Design En Permaculture Appliquee - Din bucuresti 
- Florin Baci - Student la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca , L’Universite Populaire de Permaculture - Certificat De Design En Permaculture Appliquee - Din Cluj
- Mihail Kossev - New York University , Permaculture Design Certificate and Professional Certification in Horticulture , din Plovdiv Bulgaria http://mihailkossev.weebly.com/
CAND : Sambata si Duminica 17 – 18 Martie de la ora 12:00 la 19:00
UNDE: Locatia va fi anuntata ulterior tuturor participantilor inscrisi.
CAT: Investiti 165 lei, din care vom acoperi diferite cheltuieli organizatorice, deplasarea profesorilor, sala, apa etc.
IMPORTANT! REDUCERI POSIBILE.
- Daca veniti insotit(a) de un prieten, coleg, sot sau sotie beneficiati de aprox. 15% reducere, adica platiti 140 lei, in loc de 165 lei. 
- Pentru un avans de 50% beneficiati de aprox. 15 % reducere, adica platiti 140 lei, in loc de 165 lei. (cel tarziu 6 martie)
Atentie, reducerile nu sunt cumulative.
Cursul se va tine in limba romana si limba engleza.
Pentru finalizarea inscrierii la acest Workshop, va rugam sa trimiteti un e-mail cu subiectul Un Curs Natural , la adresa sorin.rogoveanu@gmail.com , avand precizat numele persoanei inscrise si (optional) numarul de telefon. 
Sa lasam Pamantul asa cum ne-ar fi placut noua sa il gasim.
Exista şi un eveniment pe FaceBook pentru acest curs, îl găsiţi aici:
http://www.facebook.com/events/361660420525835/


P.S.Pentru cei care m-aţi auzit vorbind despre o iniţiativă numită Şcoala de Permacultura: urmează să public un articol şi despre asta. Vine imediat. Ce aţi citit până acum a fost reclamă pentru iniţiativa unor prieteni.

2 comentarii:

  1. Scoala de Perma inteleg ca va fi ceva inspirat putin de stilul "scolii descultilor" a lui Bunker Roy - fara diplome si remuneratii f. mici (adica zero)

    RăspundețiȘtergere
  2. ceva de genul, da. Fara diplome. Studiem in particular fiecare, apoi ne intalnim sa discutam sau sa aplicam.

    RăspundețiȘtergere