marți, 3 aprilie 2012

Operaţiunea Prunsplantarea - Sambata 7 aprilie 2012

Aceasta este o invitatie la clacă şi la distractie in acelasi timp.
Cum bine spunea cineva, primavara e scurta. Nici nu simti cand trece. Sunt doar câteva săptămâni în care pomii sunt încă în amorţeală după iarnă. Până îşi beau cfeaua şi se dezmeticesc, poţi să îi tunzi, să îi coafezi, să îi plantezi sau să îi transplantezi. Dar după ce s-au trezit, gata, nu te mai înţelegi cu ei. Devin fiţoşi.
Sâmbăta trecută, pe 31 martie, m-am uitat la lăstarii de pruni si am văzut că sunt încă adormiţi şi păreau să doarmă profund, iar frigul ce a fost până ieri, cred ca i-a ţinut încă adormiţi. Dar de acum cred că încep să se trezească. Aşa că doar sâmbăta asta, adică pe 7 aprilie 2012, cred că îi mai prindem încă în pijamale şi putem să îi transplantăm. Iar dacă nu o facem sâmbăta asta, va trebui să aştept până la toamnă când se duc iar la culcare.
Prin urmare, avem nevoie de ajutor. Veniţi în număr cât mai mare şi aduceţi şi ceva unelte, dacă aveţi. Hai să le găsim prunişorilor un loc mai bun în care să petreacă vacanţa de vară. Umbra tăticului lor Prunul, le-a făcut bine până acum, i-a protejat de arşiţă şi i-a ajutat să crească înalţi şi frumoşi peste iarba deasă. Dar de acum, a venit timpul să ia viaţa în piept şi să se descurce singuri, iar tăticul lor nu ar face decât să le încurce rădăcinile.

Ce ar fi de făcut practic?
Mutăm lăstarii din ovalul roşu în locurileindicate de săgeţi
Practic ar fi de extras din pământ şi replantat aproximativ 30-50 de lăstari de prun, preponderent pe marginea terenului, pe post de gard viu.
De asemenea, ar mai fi de plantat câţiva salcâmi.
După ce terminăm, ne petrecem, vedem noi cum.

Lăstarii cu pricina, concentraţi preponderent în dreptul prunului

Ce unelte ar fi necesare? Cazma, furcă de săpat, tirbuşon... (si de-ala de scos dopuri, dar ma gandeam la ala de făcut găuri în pământ) Şi nu uitaţi de voie bună şi haz, musai să le aveţi la voi.
Cam asta e tot. Vă aştept!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu